Καμπότζη: Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 10 ετών Αυστραλός σκηνοθέτης

Καμπότζη: Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 10 ετών Αυστραλός σκηνοθέτης
Έως 10 χρόνια ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει από δικαστήριο της Καμπότζης ο Αυστραλός σκηνοθέτης Τζέιμς Ρίκετσον, ο οποίος συνελήφθηκε στην Πνομ Πενχ στις 3 Ιουνίου με την κατηγορία της κατασκοπείας.

«Μετά τη διεξαγωγή ερευνών ο εισαγγελέας της χώρας Σινγκ Σοκ απήγγειλε κατηγορίες στον Ρίκετσον για συλλογή πληροφοριών οι οποίες μπορεί να υπονομεύσουν την εθνική άμυνα της χώρας, σύμφωνα με το άρθρο 446 του Ποινικού Κώδικα και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για την επόμενη νομική διαδικασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Πνομ Πενχ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το άρθρο 446, η ενέργεια της λήψης ή της συλλογής, με σκοπό την παροχή εξουσιών σε ένα ξένο κράτος ή σε πράκτορές του, πληροφοριών, αντικειμένων, εγγράφων, δεδομένων τεχνολογικών πληροφοριών ή μνημονίων τα οποία ενδέχεται να υπονομεύσουν την εθνική άμυνα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από πέντε έως 10 χρόνια.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης συνελήφθη το Σάββατο στην Πνομ Πενχ από τις τοπικές αρχές όταν πετούσε μια κάμερα-drone χωρίς άδεια στο συλλαλητήριο της κόμματος της αντιπολίτευσης Κόμμα Εθνικής Διάσωσης, κοντά στο Παλάτι.

Κατά τη στιγμή της σύλληψης, οι αρχές τον κατηγόρησαν για τη συλλογή πληροφοριών με στόχο τη διαβίβασή τους στο εξωτερικό χωρίς άδεια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 03:14