Ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Καμπότζης, στρατηγός Τσέα Ντάρα, κατηγορεί τον εξόριστο αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Γαλλία, Σαμ Ρέηνσι, ότι συνωμοτεί με την Ταϊλάνδη για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα του.

«Ο προδότης αρχηγός της αντιπολίτευσης Σαμ Ρέηνσι έχει συνωμοτήσει με την Ταϊλάνδη και πουλήθηκε, για να τους επιτρέψει να εισβάλουν στην Καμπότζη», είπε ο Τσέα, αναφερόμενος στα γεγονότα του 2008, όταν προκλήθηκε ένταση στον ναό Πρεα Βιάρ, ο οποίος χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από δύο εβδομάδες, δικαστήριο της πρωτεύουσας της χώρας, Πνομ Πένχ, απηύθυνε κατηγορίες κατά του Ρέηνσι, ότι πλαστογράφησε δημόσια έγγραφα και διέρρευσε ψευδείς πληροφορίες αναφορικά με τις διαφωνίες που η Καμπότζη έχει για την οριοθέτηση των συνόρων με το Βιετνάμ. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες μπορούν να επισύρουν ποινές κάθειρξης έως 18 χρόνια, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για παρόμοιο θέμα.

Τα σχόλια του Τσέα συμπίπτουν με την 13η επέτειο μιας επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον συγκέντρωσης της αντιπολίτευσης στην Πνομ Πένχ, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 16 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο σωματοφύλακας του Ρέηνσι, ο οποίος είχε τραυματισθεί.

Η επίθεση είχε αποδοθεί σε πολιτικούς φίλους του σημερινού πρωθυπουργού Χουν Σεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης