Ένας ιερέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σήμερα στη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στον ιερό ναό Σεν Ζοζέφ του Μόντρεαλ, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία ανέφερε επίσης ότι συνέλαβε λίγο μετά τον φερόμενο ως δράστη.

«Ο ύποπτος συνελήφθη από τους αστυνομικούς, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης, όπου θα τον συναντήσουν οι ανακριτές στη διάρκεια του πρωινού [τοπική ώρα]», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καρολίν Σεβρεφίς, εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας του Μόντρεαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:

 

Ο ιερέας, που τραυματίστηκε ελαφρά στο πάνω μέρος του σώματος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με την εκδοχή αυτοπτών μαρτύρων, ο ιερέας είχε μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία όταν ο ύποπτος κατευθύνθηκε προς το μέρος του για να του επιτεθεί με μαχαίρι», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ναού, ενός από τους πιο σημαντικούς του Καναδά, ο ιερέας που δέχθηκε την επίθεση είναι ο εφημέριος του ναού, Κλοντ Γκρου.

Δέχθηκε επίθεση στη διάρκεια της λειτουργίας, που πραγματοποιείται στις 8.30 και αναμεταδίδεται απευθείας στο διαδίκτυο, την οποία παρακολουθούσαν περίπου 50 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, ο φερόμενος ως επιτιθέμενος είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο από τις υπηρεσίες ασφαλείας του ναού.

Σύμφωνα με μια βοηθό της λειτουργίας που ρωτήθηκε από το Radio Canada, ο δράστης ήταν «λευκός» και «υψηλού αναστήματος».

«Τον είδα να βγάζει το μαχαίρι του και, τρέχοντας, να πηγαίνει προς τον ιερέα», είπε. «Όταν το είδα αυτό, βγήκα φωνάζοντας για να πάω στο σκευοφυλάκιο και να ειδοποιήσω την ασφάλεια. Έφθασαν τρέχοντας. Δεν είδα την ίδια την επίθεση».

Πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας απέκλεισαν αμέσως την περιοχή όπου βρίσκεται ο ναός Σεν Ζοζέφ, που δεσπόζει της πόλης του Μόντρεαλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης