Η απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα δεν αφορά τον Καναδά, ο οποίος θα προχωρήσει στην επικύρωση της νέας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των τριών χωρών (USMCA), τόνισε την Παρασκευή η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ.

«Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι αυτό το συνοριακό ζήτημα μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ είναι ένα διμερές θέμα, όπως και η διαχείριση του κοινού συνόρου μας με τις ΗΠΑ είναι ένα διμερές θέμα μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ», είπε η Φρίλαντ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Ασφαλώς, είμαστε εταίροι σε μια τριμερή εμπορική συμφωνία και αυτή είναι μια σημαντική εταιρική σχέση, όμως η κάθε χώρα έχει και διμερή ζητήματα», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φρίλαντ δεν διευκρίνισε, όταν ρωτήθηκε, αν ο Καναδάς ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή δασμών στην επικύρωση της νέας εμπορικής συμφωνίας. Νωρίτερα όμως είχε επισημάνει ότι ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σχεδιάζει παρ’ όλ’ αυτά να επικυρώσει τη συμφωνία. «Ο Μεξικανός πρόεδρος είπε την Παρασκευή, μιλώντας από το Μεξικό, ότι το Μεξικό σκοπεύει να προχωρήσει τη διαδικασία επικύρωσης», υπενθύμισε σε ομιλία της στο κοινοβούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης