Καναδάς: Ισλαμιστής τραυμάτισε δυο στρατιώτες σε περιοχή του Κεμπέκ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, 05:55
Καναδάς: Ισλαμιστής τραυμάτισε δυο στρατιώτες σε περιοχή του Κεμπέκ
Το ριζοσπαστικό Ισλάμ είχε ασπαστεί ένας 25χρονος άνdρας ο οποίος τραυμάτισε με το αυτοκίνητο του δύο Καναδούς στρατιώτες στο χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου μιας πόλης έξω από το Μόντρεαλ του Κεμπέκ, ανακοίνωσε η καναδική κυβέρνηση.

Ο δράστης, που όπως ανέφερε η καναδική κυβέρνηση «ριζοσπαστικοποιήθηκε», καταδιώχτηκε μετά την επίθεση και έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Η καναδική κυβέρνηση δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τον όρο ριζοσπαστικοποίηση, αλλά στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει την ίδια ορολογία για να χαρακτηρίσει τους Καναδούς που γίνονται υποστηρικτές των φανατικών ισλαμιστών όπως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

«Ο δράστης που χτύπησε με το αυτοκίνητό του τα δύο μέλη των καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστός στις ομοσπονδιακές αρχές, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας της Εθνικής Ασφάλειας» ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.

Η κατάσταση της υγείας ενός από τους τραυματίες είναι κρίσιμη ενώ ο δεύτερος στρατιώτης είναι πιο ελαφρά τραυματισμένος. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν τη στιγμή της επίθεσης οι δυο στρατιώτες έφεραν τα διακριτικά της υπηρεσίας τους ή αν ήταν με πολιτική περιβολή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, 05:55