Αντιμέτωπο με καθυστερήσεις στη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca αναμένεται να βρεθεί το Οντάριο του Καναδά, κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια ανάσχεσης του τρίτου κύματος της πανδημίας.

«Επιπρόσθετα με την καθυστέρηση και τη μείωση των προμηθειών εμβολίων από τη Moderna, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα από τους αξιωματούχους μας να είναι προετοιμασμένος για καθυστερήσεις δύο φορτίων από την AstraZeneca, που αναμένονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αργότερα μέσα στον μήνα και τον επόμενο μήνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Οντάριο, Νταγκ Φορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα μειώσει το ηλικιακό όριο για τους λήπτες του εμβολίου της AstraZeneca από τα 55 στα 40 έτη. Το Οντάριο ανέφερε χθες 4.447 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με δείκτη θετικότητας στο 10,5% και 19 νέους θανάτους. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (775) έχουν φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία της επαρχίας.

Η Moderna Inc ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι αποστολές εμβολίων προς τον Καναδά θα μειωθούν στις 650.000 δόσεις από το 1,2 εκατομμύριο δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης