Μία ομάδα «απροσάρμοστων ατόμων με δολοφονικές προθέσεις» σκόπευε να ανοίξει πυρ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο του Καναδά, ωστόσο τα σχέδιά τους αποτράπηκαν, όταν οι Αρχές δέχτηκαν πληροφορίες από ανώνυμη πηγή.

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος δύο ατόμων για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη φόνου, ενώ ελεύθερο αφέθηκε ένα τρίτο άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ακόμα νεαρός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η ομάδα των νεαρών σκόπευε να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

«Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, θα ήταν κάτι το καταστροφικό και η μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών θα αποτελούσε πραγματική πιθανότητα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης του Καναδά, Πίτερ Μακέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίθεση δεν φαίνεται να είχε πολιτισμικά κίνητρα», πρόσθεσε.

Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο των δρόμων γύρω από το εμπορικό κέντρο καθώς υπήρχαν αναφορές ότι κοντά κρυβόταν ένας ελεύθερος σκοπευτής.

Ο Μακέι δήλωσε ότι ένας 19χρονος νεαρός και μια 23χρονη Αμερικανή, που πιστεύεται ότι είχαν επικοινωνία μέσω διαδικτύου, φέρεται ότι ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από το δολοφονικό σχέδιο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι οι δύο είχαν πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα και σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον αθώων ανθρώπων και στη συνέχεια να τα στρέψουν επάνω τους για να αφαιρέσουν την ίδια τους τη ζωή.

«Φαίνεται ότι είναι μια ομάδα απροσάρμοστων ατόμων με δολοφονικές προθέσεις και σκόπευαν να σπείρουν τον όλεθρο και το χάος στην κοινότητά μας», δήλωσε ο Μακέι. «Για να είμαστε σαφείς, όλοι οι ύποπτοι είτε βρίσκονται υπό κράτηση είτε είναι νεκροί».

Η Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η Λίντσεϊ Κάνθα Σουβάναραθ, 23 ετών και ο Ράνταλ Στίβεν Σέπερντ, 20 ετών, πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη. Οι δύο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ κατά την άφιξη της Σουβάναραθ από τις ΗΠΑ και τη συνάντησή της με τον Σέπερντ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι Αρχές ερευνούσαν τον θάνατο ενός 19χρονου νεαρού με αποτέλεσμα τα στοιχεία να τους οδηγήσουν στον Σέπερντ και τη Σουβάναρθ.

«Τρεις μεγάλες καραμπίνες κατασχέθηκαν στην κατοικία όπου βρέθηκε νεκρός ο 19χρονος νεαρός», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διοικητής της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας, Μπράιαν Μπρέναν.

Καναδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο 19χρονος Τζέιμς Γκαμπλ βρέθηκε νεκρός στην κατοικία αφού έφερε τραύματα τα οποία φαίνεται πως προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Η αστυνομία απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τον Καναδά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015, 05:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης