Τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στο Τορόντο, σε ένα ζευγάρι, ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα οι υγειονομικές Αρχές του Καναδά, την ώρα που 19 ασθενείς βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο Οντάριο.

Εργαστήριο στο Γουίνιπεγκ επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύεται τώρα σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Τορόντο. Ο ασθενής έφθασε στο Τορόντο από τη Γιουχάν, την κινεζική πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγός του επίσης βγήκε θετική στον κινεζικό ιό. Είναι ηλικίας 50 ετών και προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, ανέφερε ο Ντέιβιντ Ουίλιαμς, ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών του Οντάριο. Η γυναίκα έχει απομονωθεί στο σπίτι της και παρακολουθείται από ειδικούς.

«Δεδομένου ότι έχει η ίδια απομονωθεί, ο κίνδυνος για τους πολίτες του Οντάριο παραμένει μικρός», είπε ο Ουίλιαμς.

«Έχουμε επίσης 19 ανθρώπους που υποβάλλονται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένουμε», διευκρίνισε η Μπάρμπαρα Γιάφε, αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η Σρι Λάνκα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από έναν ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

«Μια Κινέζα, ηλικίας περίπου 40 ετών, έφθασε στις 19 Ιανουαρίου ως τουρίστρια και αρρώστησε στις 25 Ιανουαρίου. Επιβεβαιώθηκε ότι έχει νοσήσει από τον κοροναϊό, αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις», είπε στο Reuters ο Σουντάτ Σαμαραγουίρα, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της Σρι Λάνκα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης