Καναδή ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τη NAFTA»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 19:22
Καναδή ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τη NAFTA»
Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής της ομάδας που διαπραγματεύεται την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την Ουάσινγκτον.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία» είπε η Κρίστια Φρίλαντ στους δημοσιογράφους, σε ένα διάλειμμα από τις συζητήσεις της με τον Αμερικανό εκπρόσωπο σε θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

Την ίδια ώρα, από τον Καναδά, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωνε ότι είναι «εφικτό να έχουμε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί όλον τον κόσμο», επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια «κακή συμφωνία». Ο Τριντό δεσμεύτηκε ότι η χώρα του «θα συνεχίσει να ενεργεί με εποικοδομητικό τρόπο και καλή τη πίστει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Φρίλαντ από την πλευρά της υπενθύμισε ότι ο Καναδάς είναι η σημαντικότερη αγορά για τις ΗΠΑ, «πιο σημαντική και από την Κίνα, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 19:22