Τη διαβεβαίωση, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, Γκεόργκε Ιαλομιτιάνου, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «η κυβέρνηση ασκεί συνετή (δημοσιονομική) πολιτική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέραν της καταβολής των μισθών και των συντάξεων, η άσκηση της συνετούς και πειθαρχημένης πολιτικής επιτρέπει στην κυβέρνηση να διαθέτει αυξημένους -έναντι της προηγούμενης χρονιάς- πόρους σε έργα δημοσίων επενδύσεων και να προσελκύει ευρωπαϊκά κονδύλια με αποτελεσματικότερο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ, χαρακτήρισε το 2011 έτος ελπίδας για την κατάσταση της οικονομίας.

Όπως είπε, η πρόβλεψη της κυβέρνησης τοποθετεί τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας στο 1,52%, το 2011. «Αυτή η εξέλιξη», πρόσθεσε ο κ. Μποκ, «θα επιτευχθεί μέσω της αύξησης των δημοσίων επενδύσεων και της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

«Οι μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν από την κυβέρνηση έχουν έναν στόχο: Να διοχετεύσουν περισσότερα χρήματα στις επενδύσεις, να δημιουργήσουν περισσότερες, νέες θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσουν τους πόρους για την ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης