«Κανένα πρόβλημα στις σχέσεις Ισραήλ – Αιγύπτου»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 23:19
«Κανένα πρόβλημα στις σχέσεις Ισραήλ – Αιγύπτου»
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου παραμένουν ειρηνικές και δεν επηρεάζονται από την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Δεν πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου βρίσκονται σε κίνδυνο ή ότι κάποιο είδος κινδύνου μας περιμένει στη γωνία. Το Ισραήλ προσέχει την ασφάλειά του» υπογράμμισε. Παράλληλα, απέρριψε τη σύγκριση μεταξύ της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο και της ισλαμικής επανάστασης στο Ιράν το 1979 όταν ο Σάχης εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι κοινό με τα σημερινά γεγονότα και αυτά που συνέβησαν πριν από αρκετά χρόνια. Οι Αιγύπτιοι είχαν το δικό τους τρόπο» ανέφερε σχετικά.

Για τον ίδιο, η αλλαγή στην Αίγυπτο «δεν ήταν κάτι που οργανώθηκε από εξτρεμιστές Μουσουλμάνους ή από ριζοσπαστικές Μουσουλμανικές οργανώσεις».

Όσον αφορά στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο σημείωσε ότι παρόλο που η οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων δεν ήταν ο υποκινητής της εξέγερσης στην Αίγυπτο, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές. «Αργά ή γρήγορα η μόνη οργάνωση που έχει συνοχή, εστιάζει και είναι έτοιμη να σκοτώσει και να σκοτωθούν οι οπαδοί της εάν χρειαστεί, θα πάρει τη εξουσία. Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο στην Αίγυπτο γιατί εάν γίνει θα είναι καταστροφικό για ολόκληρη την περιοχή».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 23:19