Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επικύρωνε ένα νομοσχέδιο σε περίπτωση που ψηφιζόταν από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να καταβληθούν αναδρομικά οι μισθοί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών τους.

«Ο νόμος αυτός, ωστόσο, από μόνος του δεν θα αντιμετωπίσει τις σοβαρές συνέπειες από το κενό χρηματοδότησης», τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία καλείται ξανά η Βουλή να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βόλτα έξω από τον Λευκό Οίκο

Από την πλευρά του ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα, που -πράγμα σπάνιο- βγήκε πεζός από τον Λευκό Οίκο για μια βόλτα στην περιοχή, δήλωσε ότι από την παράλυση του κράτους «κανείς δεν βγαίνει ωφελημένος».

«Κανείς δεν κερδίζει όταν οι οικογένειες δεν ξέρουν εάν θα καταβληθούν ή όχι οι μισθοί», είπε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους καθώς, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατευθυνόταν σ’ ένα κατάστημα πρόχειρου φαγητού στη λεωφόρο Πενσιλβάνια για να γευματίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα «Wall Street Journal», είπε ότι οι Δημοκρατικοί «κερδίζουν τη μάχη» σε αυτήν την κρίση απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης