Κάνουν πίσω τα CDC: Μάσκες σε κλειστούς χώρους για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, 22:32
Κάνουν πίσω τα CDC: Μάσκες σε κλειστούς χώρους για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει και πάλι να φορούν μάσκα προστασίας σε κλειστούς χώρους, σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

«Στις ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα (σ.σ. της Covid-19) τα CDC συνιστούν στους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους», ανέφερε η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια του οργανισμού αυτού. Όπως εξήγησε, αυτή η νέα οδηγία θεωρήθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα CDC συνιστούν την καθολική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Η Ουαλένσκι τόνισε ότι συστήνεται επίσης να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευση το φθινόπωρο.

Τα CDC κάλεσαν επίσης τα ηγετικά στελέχη των κοινοτήτων να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς και τη χρήση μάσκας ώστε να αποφευχθούν νέα ξεσπάσματα της πανδημίας σε περιοχές με υψηλή μεταδοτικότητα.

Τον περασμένο Μάιο, τα CDC εξέπληξαν τη χώρα όταν ανακοίνωσαν οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί ήταν ασφαλείς να μεταβούν χωρίς μάσκα σε εσωτερικούς χώρους ή σε σημεία όπου  συγκεντρώνεται πλήθος. Η καθοδήγησή των CDC για τα σχολεία είχε επίσης ακολουθήσει αυτήν την αρχή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, 23:03