Έτοιμη να παραιτηθεί, αλλά και να εναντιωθεί σε ένα «κυνήγι μαγισσών» εμφανίστηκε σε σημερινές της δηλώσεις από το Στρασβούργο η Ιταλίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα-Μαρία Καντσελιέρι.

«Μπορώ να κάνω ένα βήμα πίσω, αλλά θα πρέπει να δουν μόνον τα γεγονότα. Πάνω σε αυτά είμαι έτοιμη να τοποθετηθώ», δήλωσε η Καντσελιέρι, την οποία το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) επικρίνει με σφοδρότητα για λάθος χειρισμούς και ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στην υπόθεση της φυλάκισης της κόρης του Ιταλού πρώην ασφαλιστή Σαλβατόρε Λιγκρέστι, της Τζούλιας Λιγκρέστι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Αύγουστο -όπως αποκαλύφθηκε από τις παρακολουθήσεις τις οποίες έκαναν στελέχη της οικονομική αστυνομίας στα τηλέφωνα της οικογένειας του Λιγκρέστι-, η Ιταλίδα υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από στελέχη της υπηρεσίας των ιταλικών σωφρονιστικών καταστημάτων να παρέμβουν για να εξακριβωθεί η κατάσταση της Τζούλιας Λιγκρέστι, η οποία κατέληξε στην φυλακή για μια υπόθεση χρεοκοπίας. Η Λιγκρέστι, η οποία παρουσίαζε συμπτώματα ανορεξίας, στην συνέχεια αποφυλακίσθηκε.

Το απόγευμα της Τρίτης, η Ιταλίδα υπουργός πρόκειται να τοποθετηθεί σχετικά με την όλη υπόθεση στο κοινοβούλιο, όπου είπε πως προτίθεται να εξηγήσει ότι «θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για κάθε άλλη δικαστική υπόθεση, για κάθε άλλο φυλακισμένο».

Το M5S αντιθέτως καταγγέλλει το γεγονός ότι η Άννα Μαρία Καντσελιέρι είναι προσωπική φίλη της οικογένειας Λιγκρέστι, θεωρεί «απαράδεκτη» την συμπεριφορά της και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της ανεξάρτητης πολιτικού, η οποία θεωρείται πως πρόσκειται στο λεγόμενο μετριοπαθές κέντρο και είχε υπηρετήσει στην κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να στηρίξει την υπουργό, χωρίς πάντως να παραλείψει να υπενθυμίσει τη θέση του ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τηλεφώνημά του στην αστυνομία του Μιλάνου σχετικά με την «υπόθεση Ρούμπι» καταδικάσθηκε από τους δικαστές της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Όλα θα εξαρτηθούν από την τελική στάση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο δεν είναι ακόμη βέβαιο αν θα παραμείνει αρραγές στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της Καντσελιέρι.

Διαβάστε επίσης:

Το κίνημα Πέντε Αστέρων ζητά την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, 01:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης