Εντυπωσιακές εικόνες από την ετήσια στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας.

Το Καράκας φόρεσε τα καλά του, τα εθνικά χρώματα κυριάρχησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και επίλεκτα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν την Κυριακή μπροστά από τους επισήμους υπό τις επευφημίες του κοινού. Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βενεζουέλα κήρυξε την ανεξαρτησία της στις 5 Ιουλίου 1811, ευρισκόμενη για αιώνες υπό την κυριαρχία της Ισπανίας. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ. Σχεδόν το 1/3 του ετήσιου ΑΕΠ στηρίζεται στα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου. Ο Νίκολας Μαδούρο διαδέχτηκε στην εξουσία τον Ούγκο Τσάβες, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Μαρτίου 2013, χτυπημένος από τον καρκίνο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιδράσεις πολιτών για τις ελλείψεις σε βασικά είδη και τις υψηλές τιμές προϊόντων στην αγορά. Στις 6 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες οι βουλευτικές εκλογές.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης