Φωτιές ανάβει στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας η δήλωση του Μάσιμο Τσαντσιμίνο, γιου του πρώην δημάρχου του Παλέρμο, Βίτο Τσαντσιμίνο, πως «η δημιουργία του κόμματος “Φόρτσα Ιτάλια” του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του κράτους με τη μαφία».

Ο Τσαντσιμίνο, καταθέτοντας σε δίκη κατά αξιωματικού των καραμπινιέρων, ο οποίος κατηγορείται για υποστήριξη της μαφίας, πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη αποκάλυψη του είχε γίνει από τον πατέρα του, ο οποίος του είχε επίσης εξηγήσει ότι η φυγοδικία, επί σειρά ετών, του «νονού» Μπερνάρντο Προβεντσάνο, όπως και η μη αποτελεσματική έφοδος στο κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας, Τοτό Ριίνα, ήταν μέρος και συνέπεια της συμφωνίας αυτής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, αναγνώσθηκε γραπτό μήνυμα, το οποίο, σύμφωνα με τον Μάσιμο Τσαντσιμίνο, είχε σταλεί από τον Προβεντσάνο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο αρχηγός της μαφίας, σύμφωνα με την κατάθεση, ζητούσε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να διαθέσει τα τηλεοπτικά του κανάλια στην εγκληματική οργάνωση, προκειμένου ο γιος τού «Καβαλιέρε», Πιερσίλβιο, να μην γίνει στόχος εκβιασμών. Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του Τσαντσιμίνο είχε καταδικαστεί για συνεργασία με τη μαφία και πέθανε το 2002.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τη μεριά του, έχει ήδη διαψεύσει κάθε ύποπτη επαφή του με τη μαφία, υποστηρίζοντας ότι «καμία άλλη ιταλική κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταπολεμήσει με τόση αποφασιστικότητα το οργανωμένο έγκλημα, όσο η δική του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης