Τις θηριωδίες Αμερικανών στρατιωτών κατά Αφγανών που βγήκαν τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας καταδίκασε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, χαρακτηρίζοντας «απάνθρωπες» τις επίμαχες φωτογραφίες, ενώ πρόσθεσε ότι οι δυτικές δυνάμεις πρέπει να μεταβιβάσουν «το συντομότερο δυνατό» την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας στους Αφγανούς, ώστε να αποφευχθεί η «επανάληψη τέτοιων πράξεων από τις ξένες δυνάμεις».

«Ο μόνος τρόπος να αποφεύγονται τέτοιου είδους επεισόδια είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αΐμαλ Φάιζι, εκπρόσωπος του Καρζάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει συμφωνίας, η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν προβλέπεται να απομακρύνει τα στρατεύματα μάχης από τη χώρα και να μεταβιβάσει την ευθύνη για την ασφάλεια στις αφγανικές δυνάμεις μέχρι το τέλος του 2014.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αφγανού προέδρου αναφέρεται ότι «το να τραβά κανείς φωτογραφίες ανθρώπινων σορών και να τις μοιράζεται με άλλους είναι μια αποκρουστική πράξη», «προκλητική» και «απάνθρωπη» από την πλευρά των Αμερικανών στρατιωτών, ενώ υπενθυμίζονται «τα άλλα πρόσφατα απεχθή σκάνδαλα που έχουν αυξήσει την οργή των Αφγανών εναντίον της διεθνούς κοινότητας».

Στο μεταξύ και οι Ταλιμπάν καταδίκασαν σήμερα τις φωτογραφίες. Σε ανακοίνωσή τους, που έστειλαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι Ταλιμπάν «καταδικάζουν έντονα τις απάνθρωπες και βάρβαρες πράξεις του Αμερικανού κατακτητή και των απαίδευτων σκλάβων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορίστε τι διδάσκουν οι κατακτητές στους Aφγανούς σκλάβους τους» προσθέτουν στην ανακοίνωση, αναφερόμενοι στην αφγανική αστυνομία και τον στρατό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης