Ο αριθμός των καπνιστών στο Πεκίνο μειώθηκε κατά περίπου 200.000 τρία χρόνια μετά την υιοθέτηση πιο αυστηρών μέτρων για τον έλεγχο του καπνίσματος. Το ποσοστό των ενήλικων καπνιστών στο Πεκίνο είναι 22,3% ή 3,99 εκατομμύρια καπνιστές, δηλαδή 200.000 λιγότεροι από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών.

Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη διακοπή του καπνίσματος σε μία χώρα όπου οι κάτοικοί της θεωρούνται από τα μεγαλύτερα «φουγάρα» του πλανήτη, οι αρχές έχουν επιβάλει συγκεκριμένους νόμους αλλά και μία προληπτική ιατρική παρακολούθηση. Συνολικά 61 νοσοκομεία έχουν ανοίξει κλινικές διακοπής του καπνίσματος, ενώ ο αριθμός των ατόμων που πήγαν να κόψουν το κάπνισμα έφθασε τους 15.000 σε ολόκληρη την πόλη. Επίσης περίπου 1.600 υπηρεσίες και πάνω από 7.300 άτομα τιμωρήθηκαν για παραβιάσεις των κανόνων περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος υψηλό δείκτη συμμόρφωσης προς τους κανόνες έχουν τα ιατρικά ιδρύματα, τα σχολεία και τα ξενοδοχεία, ενώ τους νόμους παραβαίνουν ακόμα τα μικρά εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και εργαζόμενοι των οποίων τα γραφεία είναι σε πολυώροφα κτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης