Κατά της επιστροφής του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στην πολιτική τάσσονται σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων πολιτών που απάντησαν σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο δημοσκόπησης, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι απαντήσεις στην έρευνα της εταιρείας CSA, η οποία πραγματοποιήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, έδειξαν ότι το 65% των Γάλλων αντιτίθεται σε μια επιστροφή του Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή, ενώ το 33% δήλωσε ότι θα τον υποστηρίξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ μόνο των μελών του κόμματος του Σαρκοζί, της κεντροδεξιάς Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), το 72% ανέφερε ότι υποστηρίζει την επιστροφή του στην προεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, αφού ανακρίθηκε επί 15 ώρες από αξιωματούχους κατά της διαφθοράς, τέθηκε επισήμως υπό δικαστική έρευνα κατηγορούμενος μεταξύ άλλων ότι δωροδόκησε έναν δικαστή.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και είπε ότι θα αποφασίσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο αν θα επιστρέψει στην πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η CSA ανακοίνωσε πως η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.012 προσώπων ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών την 1η και τη 2α Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες από τις συνεντεύξεις έγιναν αφού ο Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση για να ανακριθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης