Σε ποσοστό 70% τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε ορισμένους δημόσιους χώρους οι Γάλλοι. Την ίδια ώρα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η πλειονότητα των πολιτών εκφράζει επίσης θετική γνώμη υπέρ της υιοθέτησης μιας σχετικής εθνικής νομοθεσίας, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Χάρις, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Financial Times» του Λονδίνου.

Από τους ερωτηθέντες θετικά βλέπουν ένα τέτοιο μέτρο το 65% των Ισπανών, το 63% των Ιταλών, το 57% των Βρετανών και το 50% των Γερμανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό δεν υπερβαίνει το 33% και στην Κίνα βρίσκεται κάτω από το 30%. Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του μουσουλμανικού ενδύματος, που καλύπτει το πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα της γυναίκας, και έχει αναθέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας την κατάρτιση σχετικού νομοθετήματος.

Αντιθέτως, στη Βρετανία ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζακ Στρο, δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την εισαγωγή σχετικής απαγορευτικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης