Υπέρ ενός νόμου που θα απαγορεύει την μπούρκα και κάθε ένδυμα- σύμβολο υποταγής των γυναικών τάσσεται η υπουργός Ισότητας της Ιταλίας, Μara Carfagna.

H υπουργός, μιλώντας σε συνέδριο για τα δικαιώματα των γυναικών, διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στον θρησκευτικό συμβολισμό, αλλά στη χρήση των ενδυμάτων αυτών ως σύμβολα υποταγής και απαγόρευσης των βασικών δικαιωμάτων για τις γυναίκες, όπως η παιδεία ή η ευκαιρία να βρουν εργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Carfagna δεν σταμάτησε εκεί, αλλά δήλωσε πως θα συζητήσει με την υπουργό Παιδείας, Mariastella Gelmini, και με τον υπουργό Εσωτερικών, Roberto Maroni, προκειμένου να απαγορευτεί η μπούρκα και στα σχολεία.

Στο πλευρό της Carfagna τάχτηκε και η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Vittoria Franco, η οποία ζήτησε «να γίνει μια προσπάθεια, ένα πολιτιστικό άλμα, που να βοηθήσει τις ίδιες τις γυναίκες μουσουλμανικής θρησκείας να απελευθερωθούν από τα σύμβολα αυτά».

Από την άλλη, ο ιμάμης Ελζίρ Εζεντίν, εκπρόσωπος της Ένωσης Ισλαμικών Κοινοτήτων Ιταλίας Ucoii, προκάλεσε την Carfagna να καταγγείλει συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου μαθήτριες παρουσιάζονται στα σχολεία τους με μπούρκα, καθώς, όπως είπε, οι μαθήτριες φορούν απλά μαντίλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης