O ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σάγιεντ Χάσαν Νασράλα, δήλωσε ότι τάσσεται κατά των αεροπορικών επιδρομών που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ στη Συρία, όπου η σιιτική μουσουλμανική οργάνωση του Λιβάνου πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Τασσόμαστε εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ (καθώς) και ενός διεθνούς συνασπισμού στη Συρία είτε αυτή (η επέμβαση) πραγματοποιείται εναντίον της κυβέρνησης είτε εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου» υποστήριξε ο Νασράλα σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου αλ Μάναρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά σε μια «αμερικανική στρατιωτική επέμβαση που είτε πραγματοποιείται υπό το προκάλυμμα ενός διεθνούς συνασπισμού είτε υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ είτε υπό το πρόσχημα πολυεθνικών δυνάμεων: εμείς διατηρούμε μια θέση αρχής που στηρίζεται σε βασικούς κανόνες και νόρμες» τόνισε.

Ο Νασράλα είχε προηγουμένως περιγράψει το Ισλαμικό Χαλιφάτο ως ένα «τέρας» που ολοένα μεγαλώνει και μπορεί να απειλήσει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης