«Οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να απελευθερώσουν την πατρίδα τους και όχι να εκλιπαρούν για αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας την προσπάθεια του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Λίγες ώρες προτού ο Αμπάς ζητήσει επίσημα από τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, ο Ισμαήλ Χανίγιε υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή δεν θα φέρει την ανεξαρτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο παλαιστινιακός λαός δεν εκλιπαρεί για ένα κράτος… Τα κράτη δεν συγκροτούνται με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Τα κράτη απελευθερώνουν τη γη τους και εγκαθιδρύουν την οντότητά τους», τόνισε ο Χανίγιε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή της Παρασκεύης

«Ο παλαιστινιακός λαός πολεμά και αντιστέκεται και αγωνίζεται εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, προσφέροντας χιλιάδες μάρτυρες, εκατοντάδες κρατούμενους (…) με σκοπό την απελευθέρωση της γης. Το κράτος δεν θα προέλθει μέσω αυτού του παζαρέματος και του πολιτικού εκβιασμού», πρόσθεσε κατηγορηματικά.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης