Ο μεγιστάνας του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοκ, ξεκίνησε σήμερα να καταθέσει στην ανεξάρτητη επιτροπή η οποία ερευνά τις πρακτικές των μέσων ενημέρωσης, την ώρα που η κυβέρνηση Κάμερον δέχεται έντονες πιέσεις, ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις της οικογένειάς του με πολιτικούς.

Ο 81 ετών, Αυστραλός, ο οποίος έχει και αμερικανική υπηκοότητα, αναμένεται να καταθέσει με λεπτομέρειες στην αποκαλούμενη επιτροπή Λίβεσον για τη σχέση ανάμεσα σε βρετανικές κυβερνήσεις και την αυτοκρατορία του των media τις περασμένες δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεσή του στη δικαστική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο δικαστής Μπράιαν Λίβεσον, ακολουθεί τη χθεσινή του γιου του, Τζέιμς Μέρντοκ.

Στη διάρκεια της κατάθεσης του Τζέιμς δόθηκαν στη δημοσιότητα μια σειρά από e-mails που κυκλοφόρησαν εσωτερικά, τα οποία δείχνουν τους «ανάρμοστα» στενούς δεσμούς ανάμεσα στον υπουργό Πολιτισμού της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, και έναν λομπίστα του Μέρντοκ σχετικά με μια πλειοδοσία του μεγαλοεκδότη για την εξαγορά του βρετανικού τηλεοπτικού δορυφορικού δικτύου BSkyB.

Ωστόσο, ο μεγιστάνας αποσύρθηκε από τη συμφωνία στο ζενίθ του σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο οποίο ενεπλάκησαν κάποιες εφημερίδες του στη Βρετανία τον περασμένο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, ο Ρούπερτ Μέρντοκ παραδέχθηκε κάποιες «καταχρήσεις» ως προς τον τρόπο εργασίας της μιντιακής του αυτοκρατορίας στη Βρετανία, αλλά πρόσθεσε ότι έχουν κυκλοφορήσει και κάποιοι «μύθοι» σε σχέση με το τι συνέβη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης