Ένας Ιρανός και ένας Νιγηριανός που φέρεται να δρούσε ως συνεργός του καταδικάστηκαν από δικαστήριο στη Νιγηρία σε πενταετή φυλάκιση για λαθρεμπόριο και παράνομη εισαγωγή όπλων το 2010.

Ο Ιρανός, που φέρεται ότι ανήκει στους «Φρουρούς της Επανάστασης», κατηγορείται ότι εισήγαγε παράνομα 13 εμπορευματοκιβώτια με όπλα από το Ιράν στη Νιγηρία το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιρανός Αζίμ Αγατζανί και ο Νιγηριανός συνεργός του Αλί Αμπάς Τζέγκα βρίσκονταν υπό κράτηση από το 2010, περιμένοντας τη δίκη τους.

Εμπορευματοκιβώτια με φορτία από όπλα, ρουκέτες και πολεμοφόδια, ανακαλύφθηκαν στο λιμάνι του Λάγος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει ότι τα εμπορευματοκιβώτια περιείχαν οικοδομικά υλικά.

Ο δικαστής έκανε δεκτές τις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες που βάρυναν τους δύο υπόδικους και δήλωσε πως στην τελική του απόφαση έκανε δεκτό «το αίτημα για επιείκεια από την πλευρά της υπεράσπισης» και το δεδομένο της καλής συμπεριφοράς των δύο στη διάρκεια της κράτησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο καταδικασθέντες θα μπορέσουν να πάρουν εξιτήριο σε λιγότερο από τρία χρόνια, καθώς η αρχή της έκτισης της ποινής τους ορίσθηκε από τον Φεβρουάριο του 2011, οπότε ξεκίνησε η δίκη τους.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης