Ο Αραβικός Σύνδεσμος με ανακοινωθέν, το οποίο εκδόθηκε στο Ντουμπάι εξέφρασε, σήμερα, την ανησυχία του για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Συρία, ζητώντας ευθέως απ’ τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσει πάραυτα τις πράξεις της βίας εναντίον των αμάχων πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο γγ του διεθνούς οργανισμού, κ. Ναμπίλ Ελαράμπι, εξέφρασε την «προσωπική έντονη απογοήτευσή του αναφορικά με την επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας, που επικρατούν πλέον στη Συρία αλλά αναφορικά με την κλιμάκωση της βίας και τη διενέργεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στις πόλεις Χάμα και Ντέιρ αλ-Ζορ, καθώς επίσης και σε μερικά άλλα σημεία της συριακής επικράτειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Διπλωματικοί παρατηρητές, απ την πλευρά τους, σχολιάζουν σήμερα ότι, η απερίφραση αυτή καταδίκη του Αραβικού Συνδέσμου για τα αιματηρά γεγονότα σε πολλά σημεία της Συρίας, καταγράφεται ύστερα από μια ‘στάση αναμονής’ εκ μέρους του, η οποία διήρκεσε πολύ.

-Μία νεότερη και συνολικότερη εκτίμηση πηγών της αντιπολίτευσης, για τον αριθμό των νεκρών απ την καταστολή των διαδηλώσεων το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σε όλη τη Συρία, αυξάνει τους νεκρούς στο χρονικό αυτό διάστημα στους 66, από τους 57 που αναφέρονταν νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης