Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ «καταδίκασε τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών» στην Αίγυπτο και κάλεσε «τις δύο πλευρές να δώσουν τέλος στα επεισόδια βίας».

«Είμαι πολύ ανήσυχος από την τροπή που πήραν τα γεγονότα στην Αίγυπτο» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, καθώς δεκάδες υποστηρικτές του αποπεμφθέντος από τον στρατό ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κάιρο σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου επέρριψε στους ισλαμιστές την ευθύνη για τα επεισόδια και διέψευσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών εναντίον τους.

«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο η ημέρα να εξελιχθεί ειρηνικά και επιδίωξαν να καταστρέψουν κρατικές εγκαταστάσεις, ιδίως στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια» είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντελατίφ, αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η αστυνομία «δεν χρησιμοποίησε παρά μόνο δακρυγόνα» εναντίον των ισλαμιστών διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα αιματηρών επεισοδίων
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013, 10:00
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης