Ένας Πολωνός βουλευτής κατέθεσε αγωγή στα δικαστήρια ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση μίας μάρκας τσιγάρων που ονομάζεται Che, επειδή, όπως ισχυρίζεται, η εταιρεία που τα διανέμει στη χώρα με τον τρόπο αυτό «διαδίδει ολοκληρωτικές ιδεολογίες».



Τα τσιγάρα αυτά φέρουν στο πακέτο τους την εικόνα του Τσε Γκεβάρα, ο οποίος πέθανε το 1967.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η νομοθεσία απαγορεύει τη διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, απ’ όπου και αν προέρχονται, είτε είναι φασιστικές, είτε κομμουνιστικές», δήλωσε ο Στανισλάφ Πιέτα, βουλευτής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS). «Δεν μου αρέσει όταν οι κομμουνιστές φονιάδες γίνονται εικονίσματα της ποπ κουλτούρας», πρόσθεσε.



Ο Πιέτα υποστήριξε ότι η εταιρεία επιδίδεται σε «ανήθικη οικονομική δραστηριότητα». «Δυσκολεύομαι να φανταστώ τσιγάρα με τις εικόνες του Γκέρινγκ ή του Γκέμπελς», των στενών συνεργατών του Αδόλφου Χίτλερ, είπε, ισοπεδώνοντας με αυτόν τον τρόπο εγκληματίες και επαναστάτες.



Τα συγκεκριμένα τσιγάρα, της εταιρείας Heintz van Landewyck του Λουξεμβούργου, πωλούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και μια εικοσαετία. Η εταιρεία Rona Pologne που τα εισήγαγε στην Πολωνία, διευκρίνισε ότι κυκλοφορούν στη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου, και τονίζει ότι δεν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης