Καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς για εργασιακό bullying

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 14:53
Καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς για εργασιακό bullying

Αντιμέτωπος με συνολικά τέσσερις καταγγελίες για εργασιακό «bullying» είναι ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Τέσσερις πρώην εργαζόμενοι στην αμερικανική εταιρεία λογισμικού βγήκαν στο προσκήνιο και κατηγορούν τον ισχυρό άνδρα της Microsoft για εργασιακό τραμπουκισμό, καθώς και για το ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με υπαλλήλους του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τo Business Insider, η φήμη του Γκέιτς ως ευερέθιστου εργοδότη ξεκίνησε λίγο καιρό αφότου ίδρυσε τη Microsoft με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν το 1975. Ο «γκουρού της Πληροφορικής» βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του από τη Μελίντα Γκέιτς τον περασμένο Μάιο. Αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εξωσυζυγικές σχέσεις που φέρεται να είχε ο μεγιστάνας, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και η «φιλική» σχέση που φέρεται να διατηρούσε με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν (το σπίτι του οποίου ο Γκέιτς φέρεται να επισκεπτόταν συχνά).

Ένα πρώην στέλεχος της Microsoft που μίλησε στο Βusiness Insider υπό καθεστώς ανωνυμίας εξήγησε πως «κάθε συνάντηση με τον Μπιλ ήταν μια ευκαιρία για εκείνον να σου φωνάξει, και έτσι προσπαθούσα να το αποφύγω». Άλλες πηγές που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρθηκαν στην «ατάκα» που συνήθιζε να χρησιμοποιεί όταν άκουγε κάτι που δεν του άρεσε: «Αυτή είναι η πιο ηλίθια ιδέα που άκουσα ποτέ» έλεγε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, χωρίς να νοιάζεται ιδιαίτερα αν θα πλήγωνε τα συναισθήματα του συνομιλητή του. Μερικοί υπάλληλοι «εκτίμησαν την ειλικρίνειά του», ωστόσο σημειώνουν ότι «ο Μπιλ φώναζε σε όλους το ίδιο», αναφέρει το στέλεχος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκέιτς φέρεται να απομνημόνευε τις πινακίδες των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι έβριζε εργαζόμενους στη Microsoft όταν εκνευριζόταν μαζί τους.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 15:18