«Καταλαβαίνω ότι οι Βορειοκορεάτες θέλουν να με συναντήσουν»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, 06:16
«Καταλαβαίνω ότι οι Βορειοκορεάτες θέλουν να με συναντήσουν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι οι Βορειοκορεάτες θα επιθυμούσαν να τον συναντήσουν, καθώς προσκάλεσε χθες τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια σύντομη συνάντηση σήμερα στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ), στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας.

«Καταλαβαίνω ότι θέλουν μια συνάντηση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στη Σεούλ σε Νοτιοκορεάτες, ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει αποδεχθεί επισήμως την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη εντός της σημερινής ημέρας.

«Θα πάω στην DMZ και καταλαβαίνω ότι θέλουν να με συναντήσουν και πολύ θα ήθελα να τους χαιρετήσω». «Θα διαρκέσει πολύ λίγο», είπε, επισημαίνοντας εκ νέου ότι ο ίδιος και ο Κιμ έχουν μια «καλή σχέση».

Χθες, από την Οσάκα της Ιαπωνίας, από την σύνοδο της G20, πριν αναχωρήσει για τη Νότια Κορέα, όπου παραμείνει για μια ημέρα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρότεινε με tweet του στον Κιμ να τον συναντήσει σήμερα Κυριακή, στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, κατά μήκος του 38ου παραλλήλου που χωρίζει την Κορεατική Χερσόνησο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, 06:18