Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από την κατάρρευση πολυκατοικίας υπό ανέγερση στα περίχωρα της πόλης Μουμπάι στο κεντρικό τμήμα της Ινδίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναλαμβάνοντας το έργο του εντοπισμού και της ανάσυρσης επιζώντων μέσα από τα συντρίμμια. Εκτιμάται ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τόνους μπετόν, όταν το επταόροφο κτήριο κατέρρευσε σαν «χάρτινος» πύργος. Όπως μετέδωσε το Associated Press, στους τέσσερις πρώτους ορόφους διέμεναν κανονικά κάτοικοι παρά το γεγονός πως βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για την επέκταση του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε όλη τη νύχτα, με μπουλντόζες και εκσκαφείς να απομακρύνουν συνεχώς από το σημείο της τραγωδίας συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και εννιά παιδιά, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τους 50. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και αφού είδε το κτήριο να ταλαντεύεται, στη συνέχεια κατέρρευσε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

«Τα περισσότερα θύματα ήταν εργάτες της κατασκευαστικής εταιρείας, οι οποίοι διανυκτέρευσαν μέσα στο εργοτάξιο», τόνισε ο επιθεωρητής Digamber Jangale.

Η κατάρρευση πολυκατοικιών και εργοστασίων στην Ινδία αποτελεί συχνό φαινόμενο. Η ελλιπής τήρηση των διεθνών κανόνων Ασφαλείας και η χρήση ακατάλληλων και μη ανθεκτικών οικοδομικών υλικών δημιουργούν κτήρια – «παγίδες», προκαλώντας κάθε χρόνο τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Ήδη κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως το συγκεκριμένο κτήριο δεν είχε άδεια ανοικοδόμησης. Τον περασμένο Δεκέμβριο τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από κατάρρευση πολυκατοικίας στην επαρχία Μαχαράστρα.
 

Διαβάστε επίσης:
Κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, 07:54

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης