Κατασκευαστές κοστουμιών στη Βρετανία, που συνήθως ντύνουν τους ηθοποιούς σε μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από το Downton Abbey μέχρι το Game of Thrones και το Batman, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ράψουν ρούχα για τους γιατρούς που δίνουν μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Δουλεύοντας από κουζίνες, αποθήκες και σοφίτες, σε ολόκληρη τη χώρα, η ομάδα μετατρέπει στολές σε ρούχα για γιατρούς και νοσηλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντούλσι Σκοτ, που προσφάτως έφτιαξε τα κοστούμια για την τηλεοπτική σειρά του BBC His Dark Materials, ηγείται της όλης προσπάθειας μαζί με έναν αγοραστή υλικών, που εργαζόταν κάποτε σε ένα ιατρικό δράμα.

Τώρα, τουλάχιστον 150 κατασκευαστές κοστουμιών φτιάχνουν τα ρούχα, μεταξύ αυτών επαγγελματίες που εργάστηκαν κατά το παρελθόν σε ταινίες και σίριαλ, όπως ο Πόλεμος των Άστρων, το Outlander και το Doctor Who.

«Όλο αυτό υπερέβη πολύ όλα όσα είχα φανταστεί» είπε η Σκοτ στο Reuters. «Έχουμε το εκπληκτικό, παγκοσμίου επιπέδου δίκτυο κατασκευαστών κοστουμιών που μας βοηθάει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα ονομάστηκε Helping Dress Medics και ξεκίνησε διαδικτυακή εκστρατεία δωρεών με στόχο να προμηθευτεί υλικά.

Σε διάστημα 2 εβδομάδων συγκέντρωσε περισσότερες από 44.000 λίρες και έφτιαξε περίπου 6.000 ιατρικές στολές. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, ένας κατασκευαστής κουρτινών προσέφερε τα υφάσματα.

«Είναι απίθανο και αποκαθιστά την πίστη μου στους ανθρώπους. Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο» σημειώνει η Σκοτ.

«Όμως, είναι και θλιβερό εάν αντιληφθείς πόση ανάγκη υπάρχει».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης