Το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε ένα «σημαντικό» τμήμα μιας τεθωρακισμένης οχηματοπομπής που εισήλθε στο έδαφος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ανέφερε ο ιστότοπος της προεδρίας.

Ένας εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγει το Κίεβο, ο Αντρίι Λισένκο, είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τη ρωσική οχηματοπομπή από τη στιγμή που μπήκε στο ουκρανικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έγιναν οι ενέργειες που χρειάζονταν και ένα μέρος του δεν υπάρχει πια» είπε ο Λισένκο στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία πως προσπαθεί να εμποδίσει την παράδοση βοήθειας που αποπειράται να κάνει μια ρωσική αποστολή στην ανατολική Ουκρανία και κάλεσε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι παραδόσεις.

«Εφιστούμε την προσοχή στη σφοδρή κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών των ουκρανικών δυνάμεων με τον προφανή στόχο να σταματήσει η πορεία, που έχει συμφωνηθεί με το Κίεβο, της ανθρωπιστικής οχηματοπομπής κατά μήκος των συνόρων Ρωσίας-Ουκρανίας» ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας σε μια ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν πτώση μετά την είδηση ότι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν εν μέρει μια οχηματοπομπή ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης