Κατέληξαν σε συμφωνία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 23:35
Κατέληξαν σε συμφωνία
Οι Ισπανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα ωράρια εργασίας τους, κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία με τη δημόσια εταιρία διαχείρισης των αεροδρομίων Aena, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους.

Η συμφωνία που υπεγράφη από τη Συνδικαλιστική Ένωση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (USCA) και την Aena αναμένεται να οδηγήσει στην κύρωση μιας νέας συλλογικής σύμβασης πριν από το τέλος του έτους.

«Η συμφωνία είναι ικανοποιητική για τα δύο μέρη και διασφαλίζει την υπηρεσία των ελεγκτών καθώς και την κοινωνική ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Aena, Juan Lema, σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Cesar Campo, εκπρόσωπος της USCA, στην οποία ανήκει το 95% των 2.400 ελεγκτών της χώρας, εκτίμησε πως η συμφωνία αποτρέπει το ενδεχόμενο μιας απεργίας των ελεγκτών κατά την περίοδο των διακοπών.

«Διευθετεί τα ωράρια εργασίας κατά τρόπο ώστε να συμβιβάζεται η εργασία με την οικογενειακή ζωή και μας φέρνει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία», διευκρίνισε.

Η συμφωνία θέτει τέρμα σε πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση του τομέα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 23:35