Συνολικά έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τριών Αμερικανών πακιστανικής καταγωγής, κατηγορήθηκαν επίσημα στη Φλόριντα ότι προσέφεραν οικονομική στήριξη στους Ταλιμπάν του Πακιστάν, καθώς πιθανολογείται ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ένας ιμάμης του Μαϊάμι, 76 ετών, ο Αφίζ Μουχάμεντ Σερ Αλι Χαν, Αμερικανός πολίτης, συνελήφθη καθώς και οι δύο γιοι του, ο Ιρφάν Χαν, 37 ετών και Ιζάρ Χαν, 24 ετών, οι οποίοι επίσης ζουν στη Φλόριντα, και είναι πολίτες των Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ζουν στο Πακιστάν και είναι σήμερα ελεύθεροι. Ανάμεσά τους είναι η κόρη και ένας εγγονός του ιμάμη του Μαϊάμι, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όλοι κατηγορούνται για συνωμοσία για την παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση για τη διάπραξη εγκλημάτων και φόνων.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη τούς κατηγορεί ειδικά για την είσπραξη χρημάτων από υποστηρικτές των Πακιστανών ταλιμπάν στις Η.Π.Α., τα οποία μετέφεραν στο Πακιστάν. Τα χρήματα αυτά είχαν ως προορισμό την αγορά όπλων και τη χορήγηση βοήθειας σε Πακιστανούς Ταλιμπάν και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, που θεωρούνται υπεύθυνοι ιδίως για την επίθεση που σκότωσε επτά πράκτορες της CIA, τον Δεκέμβριο του 2009 στην πόλη Χοστ (Ανατολικό Αφγανιστάν), θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση από τις Η.Π.Α. από τον Αύγουστο του 2010.

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης