Μασκοφόροι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν δύο άνδρες που κατηγορούνταν για μαγεία μπροστά σε μεγάλο πλήθος στη Λιβύη.

Σε ένα από τα τελευταία βάρβαρα βίντεο που δημοσιεύτηκαν, οι κατηγορούμενοι, με δεμένα τα μάτια, χειροπέδες και φορώντας πορτοκαλί φόρμες οδηγούνται ανάμεσα στο πλήθος ώστε να εκτελεστούν στην πόλη της Τρίπολης. Το βίντεο φέρεται να γυρίστηκε στη Λιβύη, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 2.000 τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν αρχίσει την επιβολή του νόμου της Σαρία και των απάνθρωπων ποινών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το βίντεο δείχνει άνδρες να μαστιγώνονται δημοσίως πριν οι δύο κατηγορούμενοι για άσκηση μαγείας, ένας εκ των οποίων είναι ηλικιωμένος, συρθούν μπροστά στο πλήθος. Άνδρες και παιδιά παρακολουθούν καθώς οι τζιχαντιστές γονατίζουν τους κατηγορούμενος στο έδαφος και τους αποκεφαλίζουν. Καθώς τα σώματα των «μάγων» κείτονται στο έδαφος, το πλήθος φωνάζει Allahu Akbar (Ο Θεός είναι μεγάλος). Το βίντεο τελειώνει με τα ακέφαλα σώματα να φορτώνονται σε ένα ασθενοφόρο.

Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά κομάντος να αναλάβουν την εποπτεία και τη συλλογή πληροφοριών στη κεντρική Λιβύη εν μέσω φόβων ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο μπορεί μεταφέρει την κύρια βάση του προς τα εκεί. Τον περασμένο μήνα αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα New York Times ότι, μιας και οι τζιχαντιστές χάνουν έδαφος στη Συρία και το Ιράκ, η τρομοκρατική ομάδα βλέπει όλο και περισσότερο την εμπόλεμη Λιβύη ως ζωτικής σημασίας σταθμό για τη συνέχιση του «αγώνα» της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Daily Mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης