Εισαγγελείς στη Γερμανία απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν 31 ετών Ρώσο, γνωστό του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016, βάσει των οποίων αυτός σχεδίαζε μια ξεχωριστή επίθεση στη Γερμανία, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε από τις Αρχές ως Μαγκόμεντ-Άλι Κ., έχει τεθεί υπό κράτηση στο Βερολίνο από τον Αύγουστο εν αναμονή της διεξαγωγής της έρευνας εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Die Zeit», η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της, προσθέτει ότι ο Ρώσος κατηγορείται για τον σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης στη Γερμανία με έναν φίλο και τον Ανίς Αμρί.

Ο τελευταίος, ένας Τυνήσιος που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία αλλά το αίτημά του είχε απορριφθεί, πήρε στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και κατόπιν το έριξε στην πλημμυρισμένη από κόσμο αγορά. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Ο Αμρί πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία στην Ιταλία μερικές ημέρες μετά την επίθεση στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν οι εισαγγελείς ή το αρμόδιο δικαστήριο της γερμανικής πρωτεύουσας δεν έχουν σχολιάσει την είδηση για την απαγγελία κατηγοριών στον Ρώσο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης