Η γαλλική εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες στον Μπομπ Ντίλαν για «προσβολή» και «υποκίνηση μίσους» εναντίον των Κροατών λόγω της δήλωσής του στην γαλλική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone, με την οποία παραλλήλισε τους Κροάτες με φασίστες.

Ο τραγουδιστής ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, στα μέσα Νοεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας έδωσε συναυλίες και η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ορελί Φιλιπέτι, του απένειμε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας προς εκείνους που υπηρετούν τα γράμματα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 72χρονος Ντίλαν ανακρίθηκε έπειτα από μήνυση που κατέθεσε το Συμβούλιο Κροατών στη Γαλλία (CRICCF) λόγω των δηλώσεών του στο εμβληματικό αμερικάνικο περιοδικό τον Σεπτέμβριο του 2012. Σε εκείνη την συνέντευξη του Ντίλαν, με θέμα την συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των έγχρωμων, ο τραγουδοποιός είχε πει ότι οι μαύροι μπορούν να «αισθανθούν» αν κάποιος έχει στο αίμα του τον ρατσισμό, όπως «οι Εβραίοι αναγνωρίζουν τους ναζί και οι Σέρβοι τους Κροάτες».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το δικαστήριο στο Παρίσι που ειδικεύεται σε θέματα ΜΜΕ. Ο Guardian σημειώνει ότι το Συμβούλιο Κροατών ανέφερε ότι ζητά μόνο μία συγγνώμη από τον Ντίλαν. «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του περιοδικού Rolling Stone ή του Μπομπ Ντίλαν ως τραγουδιστή. Αλλά δεν μπορεί να εξισώνονται οι κροάτες εγκληματίες πολέμου με όλους τους Κροάτες», τόνισε ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου Βλάτκο Μάριτς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης