Έντονος είναι ο προβληματισμός των Αρχών στην Κένυα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα μέσα σε εκκλησία στην πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι, η οποία στοίχησε τη ζωή σε έναν πιστό, τραυματίζοντας 10 ακόμη.

Παρόλο που ακόμα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατηγόρησε ανοικτά λίγες ώρες αργότερα την ένοπλη οργάνωση, Αλ Σαμπάμπ, η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος του νότου στη γειτονική Σομαλία, πως βρίσκεται πίσω από το «χτύπημα» στον ιερό ναό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Οκτώβριο η Κένυα απέστειλε στρατεύματά της στη Σομαλία προκειμένου να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και του εκστρατευτικού σώματος της Αφρικανικής Ένωσης (AU) στη μάχη για τον περιορισμό της Αλ Σαμπάμπ. Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης ήταν η έξαρση των απαγωγών σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα με τη γειτονική χώρα, πίσω από τους οποίους κρύβονταν μαχητές της ένοπλης οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Κένυας προκάλεσε την οργή της Αλ Σαμπάμπ, η οποία εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων κατά στόχων ανά την κενυατική επικράτεια από εκείνη τη στιγμή και μετά.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Κένυα: Tραυματίες από έκρηξη χειροβομβίδας σε εκκλησία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Απριλίου 2012, 11:26
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης