Σύνταξη: Kώστας Μπετινάκης

Το ειδικό Γραφείο για Σοβαρές Απάτες που λειτουργεί στη Βρετανία (SFO) ξεκίνησε έγκλημα έρευνα για εγκληματική υπόθεση εναντίον της κατασκευάστριας εταιρίας επιβατικών αεροσκαφών Airbus, για να διαπιστωθεί κατά πόσον ευσταθούν οι κατηγορίες , διαφθοράς δωροδοκίας και απάτης. Η υπόθεση έχει σχέση με την χρήση ως τρίτου διαμεσολαβητικού μέρους «γραφείου συμβούλων»
.
Η εταιρία αεροδιαστήματος, ενημέρωσε τους επενδυτές της την Κυριακή, ότι το βρετανικό γραφείο SFO έχει αρχίσει επίσημα έρευνα από τον περασμένο μήνα «ύστερα από σειρά παρατυπιών που διαπιστώθηκαν από αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tόσο τo SFO αλλά και η Airbus επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα αφορά σε «παρατυπίες» σε σχέση με εξωχώριους πράκτορες της επιχειρήσεων πολιτικής αεροπορίας, χωρίς να ανακοινωθούν άλλες λεπτομέρειες .

Εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής κατασκευάστριας εταιρίας Jeremy Greaves, ανακοίνωσε ότι η Airbus συνεργάζεται απόλυτα με τους ερευνητές της υπόθεσης. «Πρόκειται για υπόθεση καταπολέμησης της διαφθοράς», πρόσθεσε.

To 2015, η Airbus είχε χρησιμοποιήσει οικονομική χρηματοδότηςη από το εξωτερικό για το 6% των παραδόσεων αεροσκαφών κατασκευής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης