Η κενυατική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι άγνωστοι οπλοφόροι απήγαγαν μια νεαρή Ιταλίδα εθελόντρια στην παραθαλάσσια περιοχή Κιλίφι, κατά τη διάρκεια επίθεσης που είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

«Οι δράστες της επίθεσης φορούσαν ενδυμασίες σομαλικής προέλευσης (…), μιλούσαν σομαλικά» δήλωσε στο Reuters ο Τσαντ Τζόσουα Καζούνγκου, ο οποίος είδε τους ενόπλους καθώς απήγαγαν την 23χρονη και τραυμάτιζαν πέντε ανθρώπους, στην πόλη Τσακάμα.
Πρόκειται για την πρώτη απαγωγή αυτού του είδους – με θύμα ένα πρόσωπο από δυτική χώρα – που διαπράττεται στην Κένυα εδώ και αρκετά χρόνια.

Μέλη «συμμορίας» προχώρησαν στην «απαγωγή μιας Ιταλίδας 23 ετών, εθελόντριας της Africa Milele Onlus, ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή», διευκρίνισε η αστυνομία μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Οι δράστες αναζητούνται, κατά την ίδια πηγή.
Η 23χρονη Ιταλίδα εθελόντρια

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε εάν οι ένοπλοι ανήκουν στις τάξεις της Σεμπάμπ, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα κυρίως στη γειτονική Σομαλία, αλλά εξαπέλυε για χρόνια αιματηρές επιθέσεις στην Κένυα, με χειρότερη αυτή που διαπράχθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι το 2013, οπότε έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 70 άνθρωποι.

Μέλη της Σεμπάμπ κάνουν συχνά αιματηρές επιθέσεις εναντίον Κενυατών στρατιωτικών τους τελευταίους μήνες, αλλά οι ενέργειές τους έως τώρα καταγράφονταν στη Λάμου (βόρεια της Κιλίφι), που γειτονεύει με τη Σομαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης