Ο πρώην πρόεδρος της Κένυας Ντάνιελ αράπ Μόι, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή το κράτος της Αφρικής από το 1978 έως το 2002, πέθανε σε ηλικία 96 ετών, δήλωσαν μέλος της οικογένειάς του και πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της χώρας.

«Πέθανε στο σπίτι του», στην Καμπάρακ, στη δυτική Κένυα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος της οικογένειας του αποκαλούμενου «καθηγητή της πολιτικής» που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο πρώην πρόεδρος «απεβίωσε», επιβεβαίωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η οποία επίσης ζήτησε ανωνυμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντάνιελ αράπ Μόι, ο δεύτερος ηγέτης της Κένυας μετά την ανεξαρτησία της χώρας, κατηγορήθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου που άσκησε την εξουσία για συγκεντρωτισμό, διαφθορά και σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφότου διαδέχθηκε τον Τζόμο Κενυάτα, τον πρώτο πρόεδρο της χώρας, μετά τον θάνατό του.

Διπλωμάτες είχαν επισημάνει πως η απόπειρα μιας ομάδας αξιωματικών της αεροπορίας να προχωρήσει στην ανατροπή του με πραξικόπημα τέσσερα χρόνια αφότου ανέλαβε την εξουσία μεταμόρφωσε τελείως τον μέχρι τότε πολύ επιφυλακτικό πολιτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης