Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο η Αστυνομία στην Κένυα, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, Ναϊρόμπι, να οφείλεται σε βόμβα, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε εγκατάσταση εμπορικού κέντρου επί της οδού Μουά Άβενιου, προκαλώντας τον τραυματισμό 33 ανθρώπων. Ωστόσο, ήδη πληθαίνουν οι αναφορές ότι πίσω από την έκρηξη κρύβονται άγνωστοι δράστες. Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε σε δηλώσεις του στο Associated Press ότι είδε έναν άνδρα να αφήνει μια βαλίτσα μέσα στον χώρο του κτηρίου και στη συνέχεια να απομακρύνεται προς άγνωστη κατεύθυνση, λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Κένυας, Raila Odinga, άφησε να εννοηθεί ότι η χλωρα βρίσκεται στο στόχαστρο ενόπλων. Μετά την αποστολή στρατευμάτων στη γειτονική Σομαλία για την καταπολέμηση της ισλαμικής σέκτας, Αλ Σαμπάμπ, έχουν αυξηθεί οι βομβιστικές επιθέσεις σε πόλεις ανά την κενυατική επικράτεια.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Κένυα: Ισχυρή έκρηξη στο Ναϊρόμπι, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, 19:11
Φονική επίθεση με χειροβομβίδα στην Κένυα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 00:11
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης