Κέρι: Κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη «Γενεύη 2»

Κέρι: Κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη «Γενεύη 2»
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη διεθνή σύνοδο για την κρίση στη Συρία, τη λεγόμενη Γενεύη 2, που θα πραγματοποιηθεί την 22η Ιανουαρίου στην Ελβετία.

«Μία ημέρα πριν από τη γενική συνέλευση στη διάρκεια της οποίας ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός αναμένεται να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στην ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης, οι ΗΠΑ (. . .) τον καλούν να ψηφίσει θετικά», δήλωσε ο Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι η σύνοδος αυτή είναι «ο μόνος τρόπος να δοθεί ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο που έχει προκαλέσει μια από τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του πλανήτη και έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για τον εξτρεμισμό».

Παρόλα αυτά, ο Κέρι σημείωσε ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Γενεύη 2 «δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή». Ο συριακός λαός θα πρέπει να μπορέσει να «μπορέσει να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον της χώρας του, η φωνή του πρέπει να ακουστεί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 21:49