Κέρι: Κατεπείγουσα ανάγκη να εμποδιστεί νέα επίθεση στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 22:03
Κέρι: Κατεπείγουσα ανάγκη να εμποδιστεί νέα επίθεση στην Ευρώπη
Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στις Βρυξέλλες καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη να εμποδιστούν τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας σημειώθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά τις συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι. Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές.

"Πιστεύω ότι όλοι ανησυχούμε επειδή εδώ και πολλά χρόνια ξένοι μαχητές επιστρέφουν από τη Συρία ή από άλλες εμπόλεμες επιεροχές και κρύβονται στις (ευρωπαϊκές) κοινότητες", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Όπως είπε, η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τις βελγικές αρχές εδώ και κάποιο διάστημα, προκειμένου "να καλυφθούν τα κενά" τα οποία γνωρίζουν οι Βρυξέλλες. Επέμεινε όμως, απαντώντας σε μια ερώτηση, ότι "είναι σαφέστατα κατεπείγουσα ανάγκη" για την Ευρώπη να εμποδιστεί μια νέα επίθεση σαν αυτή των Βρυξελλών ή του Παρισιού.

Ο Κέρι, ο οποίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες αμέσως μετά τις επιθέσεις, είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε με σαφήνεια ότι "η κυβέρνησή του ξέρει ότι θα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα".

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 22:03