Στρατιώτης από τη Ρουάντα, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σκότωσε συναδέλφους του επίσης από την Ρουάντα, τραυμάτισε άλλους οκτώ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουάντα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 07:45 ώρα Ελλάδος στο αρχηγείο του τάγματος από τη Ρουάντα στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άρχισε αμέσως έρευνα για να βρεθεί ποιο ήταν το κίνητρο για το φονικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρουάντας, ταξίαρχος Τζόζεφ Νζαμπαμουίτα.

«Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν αποκλείουμε η αιτία να είναι κάποια ψυχική ασθένεια» πρόσθεσε.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο του Μπανγκί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος από τον Μάρτιο του 2013, που οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία προκαλώντας αντίποινα από τη χριστιανική πολιτοφυλακή των αντι-Μπαλακά.

Η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα, γνωστή ως MINUSCA, αναπτύχθηκε για να στηρίξει μια επάνοδο της σταθερότητας υπό μια μεταβατική κυβέρνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης