Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία το απόγευμα της Κυριακής στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

Η πυκνή χιονόπτωση που ξεκίνησε από την Παρασκευή προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων κατά μήκος του οδικού δικτύου στο δυτικό τμήμα της χώρας (περιοχή Τβερ), με τις ουρές να φθάνουν σε μήκος ακόμα και τα 200 χλμ.!! Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, οι οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία και καταστήματα της περιοχής, τα οποία έμειναν ανοικτά προκειμένου να προσφέρουν «ζεστό» φαγητό και βότκα. Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση, αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά συνεργεία κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να απομακρύνουν τεράστιες ποσότητες χιονιού που κάλυπταν τον αυτοκινητόδρομο «M10», χωρίς όμως να μπορέσουν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Έτσι λοιπόν, δεν προκάλεσε εντύπωση που ορισμένοι οδηγοί αποφάσισαν να στήσουν… σκηνές στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου, όπου βρήκαν προσωρινό καταφύγιο μαζί με συναδέλφους τους.

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς στη Ρωσία, με το πολικό ψύχος να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Δύο νεκροί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 18:09
Στα «λευκά» η Μόσχα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 04:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης