Ένα βαρομετρικό χαμηλό έχει σχηματιστεί στην Τυρρηνική θάλασσα και στροβιλίζεται σχεδόν στην ίδια περιοχή τις τελευταίες 48 ώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απουσία μετωπικών επιφανειών και ο θερμός πυρήνας, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα προγνωστικά στοιχεία των προηγούμενων ημερών για την μετατροπή του σε Medicane, δηλαδή σε έναν Μεσογειακό Κυκλώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή έως και τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, η δημιουργία ενός Medicane δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις της έντασης των ανέμων δεν δείχνουν τιμές άνω των 20 m/s αλλά οι καταιγίδες που περιβάλλουν τον πυρήνα του χαμηλού παράγουν μεγάλα ποσά βροχοπτώσεων με τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα στη Σαρδηνία, τη Σικελία και την ηπειρωτική Δυτική Ιταλία. 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού από το βράδυ της Τετάρτης 19/09 έως το μεσημέρι της Πέμπτης 20/09. Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης