Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τον ιό της γρίπης των πτηνών. Το τελευταίο περιστατικό θανάτου αφορά έναν 74χρονο στο ανατολικό τμήμα της Κίνας. Εκεί οι αρχές απαγόρευσαν την εκτροφή πουλερικών στα σπίτια ιδιωτών σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου.

Ο άνθρωπος που πέθανε σήμερα ήταν ένας συνταξιούχος στην Σαγκάη, διευκρίνισαν οι δημοτικές αρχές της πόλης, η οποία έχει 23 εκατομμύρια κατοίκους, και στην οποία έχουν καταγραφεί οι έξι από τους δέκα θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα οι υγειονομικές αρχές στην κοντινή περιοχή Τζιανγκσού ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα του Η7Ν9. Πρόκειται για έναν 31χρονο σεφ, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, και έναν 56χρονο δάσκαλο.

Τα δύο αυτά κρούσματα ανεβάζουν σε 38 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί από το στέλεχος H7N9 του ιού της γρίπης των πτηνών, το οποίο μέχρι πρόσφατα δεν μεταδιδόταν στον άνθρωπο.

Ένα αγόρι πέντε ετών στην Σαγκάη, το οποίο είχε προσβληθεί από τον ιό, διαπιστώθηκε ότι θεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης