Περίπου 40 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα και κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις μιας μεταλλευτικής εταιρείας στην βόρεια Κίνα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η κατολίσθηση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, είχε ως αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από την λάσπη οι κοιτώνες των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις αυτής της μεταλλευτικής εταιρείας στο Σανγκλούο, στην επαρχία Σαανσί, διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 3 γειτονικά σπίτια καλύφθηκαν επίσης από την λάσπη, πρόσθεσαν οι αρχές, διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή έχει σπεύσει η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία.

Σε άλλο περιστατικό, που σημειώθηκε επίσης κατά την διάρκεια της νύχτας που πέρασε, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε ορυχείο της επαρχίας Γκιζού, στην νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ασφάλειας στην απασχόληση.

Στην Κίνα, η οποία καταναλώνει περίπου τον μισό άνθρακα που παράγεται στον πλανήτη, σημειώνονται τακτικά σοβαρά δυστυχήματα στα ορυχεία της, με τον τομέα αυτόν να μαστίζεται από αμέλεια όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, όπως και από την διαφθορά και την προτεραιότητα που δίδεται στην απόδοση.
Στα κινεζικά ορυχεία, τα οποία έχουν την φήμη των πιο επικίνδυνων στον κόσμο, συνολικά 931 άνθρωποι έχασαν πέρυσι την ζωή τους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός αυτός παρουσίασε μείωση κατά 11% σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά ανεξάρτητες οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο βαρύς καθώς πολλά δυστυχήματα αποσιωπούνται για να αποφευχθεί το κλείσιμο εταιρειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης